Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Pyöräretki

Lisätty 02.08.2020

 

Elokuu starttasi oikeella extreme pyöräreissulla.

Normaalisti pyöräilen kesällä joitakin työmatkoja hyvällä kelillä ja jos jonkin reissun tekee niin ihan max 20-30km.

Nyt poljettiin Mäntsälästä Järvenpäähän ja siitä tuusulanjärven ympäri, matkaa reissulle tuli noin 80km

Tämä idea lähti siitä, kun ystäväni Tuijan kanssa on kesäisin poljettu Ohkolan kesäteatteriin ja kun näytöksiä ei tänä kesänä ollut niin ystäväni tuumasi että hänellä on ollut haaveena pyöräillä tuusulanjärven ympäri. No minähän innostuin, ei yllytyshullua tarvitse enempää houkutella.

Niinpä tehtiin pari 20-25km lenkkiä ennen suoritusta ja sovittiin päiväksi lauantai 1.8.

Matkaan lähdettiin klo 9.55 ja reippaasti rullattiin ekat 14km 45minuutissa. Toinen juomapysähdys oli Kellokoskella ja kolmas ennen vanhankylänniemeä, tällöin matkaa oli taitettu jo reilu 32km. Tässä vaiheessa juotiin myös smoothiet, energiaakin piti saada.

Siitä rullattiinkin varmaan matkan reippain osuus hyvää tasamaata rullaten ja puolivälin jälkeen vasta seuraava hörppytauko.

Tällä hyvällä rullauksella mentiin myös järven toinen puoli ja pysähdyttiin kolmen tunnin pyöräilyn ja 50km jälkeen Järvenpään rantapuistossa ravintola Huilissa syömässä kunnolla. Terassilla lämmössä oli mukava pitää paussi ja 50min tauon jälkeen oli taas hypättävä satulaan.

Tauon jälkeen olikin haastava saada jo väsyneet lihakset takaisin hommiin. Tuntui aika kankealta ja vauhtiin ei meinannut päästä.

Viimeiset 20km Kellokoskelta Mäntsälään olikin työn takana. Eikä menoa helpottanut sekään, että ne pahimmat mäet oli tällä välillä. Muutama taukokin pidettiin enemmän kuin tulomatkalla.

Viimeiset 14km kuitenkin suoritettiin 50minuuttiin, eli olotilasta huolimatta, vauhti pysyi suht samana loppuun asti.

Matkan päätteeksi käytiin vielä jäätelöllä, kyllä oltiinkin sen tarpeessa!

Extreme reissu, 80km, taitettiin taukoineen 6h10min, eli lähtöpisteeseen päästiin 16.05.

Kyllä oli voittajafiilis! Ilta, yö ja seuraava päivä menikin palautellessa ja jalkojen särkyä kestäessä... onneksi oli vapaata sunnuntaina. Ja en kyllä ihan heti lähde uudestaan, oli sen verran rankkaa... Vai olisko mielessä joku kiva haaste???

 

Anne  ♥