Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Pound

Lisätty 03.11.2020

Oletkos kuullut Poundista?

Tai miltä tuntuisi olla osa musiikkia?

Käyttää koko kehoa rytmittämään tekemistä?

Jep, aivan mahtavalta!

Alkuvuodesta yksi tunnillani ollut jumppaaja kysyi multa olenko kuullut tällaisesta tunnista ja että se sopis mulle kuin nenä päähän (ja oli oikeassa). Lähdinpä heti ottamaan selvää mikä tämä tunti on ja innostuin, kaikki kaatui vain siihen että lähimmät koulutukset oli muistaakseni Saksassa, enhän mä nyt ulkomaille lähde viikonloppu koulutukseen... Eli jos jotain hyötyä tästä korona keväästä, niin Pound- koulutuksia alettiin järjestämään virtuaalina, joten nythän se oli vaan pakko osallistua!

Niinpä syyskuun puolivälissä kouluttauduin ja nyt reilu kuukausi myöhemmin tunteja on jo kivasti sovittu keväälle asti.

No mutta, mikä tämä Pound sitten on? Poundissa välineenä käytetään neonvihreitä Ripstick- kapuloita jotka muistuttavat rumpukapuloita. Nämä kapulat käsissä saat rytmittää musiikkia lyömällä niitä yhteen tai lattiaan eriasennoissa. Tunti ei ole tanssillinen, jokaisessa kappaleessa jalat ovat tietyissä paikoissa riippuen asennosta, ja innostuessaan voi lisätä nostoja tai vaikka hyppyjä.

Pound tunnilla on neljä eri asentoa joita varioidaan: perus haara-asento, askelkyykky, lantion nosto sekä istuen.

Itse olen tähän täysin hurahtanut, ja paukutellessa ei edes tajua miten monta sataa kyykkyä sitä tulikaan tehtyä tunnin aikana, koska oli vaan niin pakko käydä hakkaamassa lattiaa :D

Tällä hetkellä tunteja on luvassa Mäntsälän ja Järvenpään voimistelijoilla, sekä Mäntsälä opistolla keväällä. Lahdessa koitan saada tunnin aikaiseksi joulukuussa :)

Vasta yhden tunnin pitäneenä, voin kyllä sanoa että palaute tunnilta oli todella positiivista ja kaivattiin jo seuraavaa, joten oothan kuulolla ja tuut kokeilemaan kunhan saan avoimia tunteja järjestettyä?!

 

 

             Anne ♥