Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kahvakuulaa: core

Lisätty 15.09.2019

Kahvakuula löytyy monelta, mutta mitä sillä tulee tehtyä?

Päätin omilta jumpilta napata muutamia helmiä ja paketoida ne kolmeen treeniin.  Siihen siis ideoita luvassa.

Todella vähän on viimeaikoina ehtinyt treenailemaan itse omaksi ilokseen eikä siis ole tullut kirjoitettua mitään treenivinkkejäkään. Näin ollen kesän kahvakuulailutunneilta päätin poimia vinkkejä kuulailutreeneihin.

Ja tässä ensimmäisenä keskivartalotreeniä, olkaa hyvä!

VARTALON KIERTO

Monelle varmasti tuttu liike. Kuula (tai käsipaino) rinnalla puoli-istuvassa asennossa ja kierto puolelta toiselle. Tässä liikkeessä tulee huomioida, että nojaat taaksepäin vain sen verran että jaksat pitää selän suorana ja vatsan tiukkana. Rinta rottingille, eli olkapäistä lähtien selkä suorana.

ISTUMAAN NOUSU

SElin makuulta lähtö, kuula voi lähteä joko pään yläpuolelta tai rinnan korkeudelta ja reipas työntö kuulalla ylös nousten istumaan. Alas laskeutuessa jarruta ja laskeudu hitaasti, näin saat vatsan tekemään töitä koko matkan. Jos haluat lisää haastetta, voit nousta seisomaan asti. Eli kuulaa työntäessä eteen, ota jalat alle ja ponkaise kyykystä ylös.

 

 

KYLKITAIVUTUS

Tuttu ja yksinkertainen liike, muistat pitää polvissa pienen jouston ja lantion tiukkana. Taivuta rauhassa niin että tunnet venytyksen kyljessä ja nouse reippaasti rutistaen ylös.

TUULIMYLLY

Vähän haastavampi ja kehonhallintaa vaativa liike. Seiso leveähkössä haarassa, taivuta lantiosta eteen ja kierrä samalla rintamasuuntaa sivulle. Helpommassa versiossa pidä kuula kädessä joka laskeutuu alas suoraan keskelle jalkojen väliin ja vapaa käsi ojentuu ylös. Vaikeammassa versiossa pidä kuula koko ajan ylhäällä suorassa kädessä (myös suoristaessa ylös käsi pysyy ylhäällä) ja vapaa käsi laskeutuu suoraas alas jalkojen väliin

LANKUSTA KUULAN SIIRTO

Käsinoja pito, jalat saa olla leveästi jolloin lantio on helpompi pitää paikalla. Siirrä kuulaa puolelta toiselle ranteen takana pitäen vartalo suorana, lavat tukevina ja lantio tiukkana.

Siitä sitten testailemaan joko kaikki liikkeet omana treeninä tai vaikka muutama liike salille vatsalihastreeniksi. 3-5 kierrosta ja 10-15 toistoa, tai esim aikaa vastaan 45sek/liike.

Mukavia treenihetkiä!

                    Anne  ♥